Gdzie można opierniczyć dobrego kebaba na Bemowie?

Zwiń
X
 
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

    #26
    Zamieszczone przez b707
    łój barani
    nadający ten charakterystyczny swądek baraniny wołowinie

    wolałbym się mylić, ale IMO tego typu przybytki nie serwują pożywienia najlepszej jakości, mnie to akurat nie przeszkadza, ale są tacy, którzy wolą żyć w świecie ułudy
    (to nie jest uwaga do mozgi)

    radzę zwrócić uwagę na zawartość cielęciny w parówkach cielęcych :lol:
    (lubię tym psuć humor ludziom w sklepie, myślącym, że zapodają jakieś rarytasy :lol: )

    generalnie nie warto wnikać w produkcję i przetwórstwo żywności, tylko rzeczywiście skupić się na smaku, a ludzie zajmujący się tym zawodowo i tak swoje wiedzą
    ale to już zupełnie inna historia

    BTW mi ochota na kebaba przeszła :?
    ale topik na pewno się przyda jeszcze nie raz
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

    Komentarz

    • b707
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1272

      #27
      No dokładnie Czasme lepiej nie wiedzieć... Ale ja mimo iz wiem lubie kebaba opierniczyć

      Na pocieszenie fanom fast foodów powiem że mimo dużej ilości krytyki wobec największych sieci tego gatunku jak McDonald czy Pizza Hut to tak źle jak się mówi nie jest Składniki dobre gatunkowo i polskie... a w wołowinie jest tylko krowa nie jakas super karmiona kukurydzą pojona piwem i masowana... ale zwykła mućka jaka można zastać na tacce w mięsnym. Sam proces produkcji i sprzedaży dość rygorystyczny... Można by się przyczepić że nawet zbyt rygorystyczny bo unijny i sporo jedzenia jest marnowanego:/ Przykładowo pizza sprzedawana na porcje chyba po 15-20 minutach idzie do kosza.

      Ale tak czy siak zdrowe nie jest... ale schabowy czy pizza w drogeij włoskiej knajpie też nie
      Grunt to umiar.
      Adam

      Komentarz

      • szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

        #28
        Zamieszczone przez b707
        Ale ja mimo iz wiem lubie kebaba opierniczyć
        no ja też jestem raczej świadomym użytkownikiem
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

        Komentarz

        • mozgi
          L&K
          • 2009
          • 1127
          • Octavia I (1U2)
          • AKL 1.6 MPI 101 KM

          #29
          Zamieszczone przez b707
          I w normalnej budzie a juz na pewno sieciowej wszystko jest baranino podobne... BA normą jest że pod nazwa baranina często znajduje sie wołowina i cielęcina itp... Ale nikt tego nie napisze bo juz tak się utarło że dobry Kebab musi być z baraniną... Więc wolą nazwać psa kotem byle tylko sprzedać... A i tak nikt różnicy nie zauważa.

          po pierwsze w Amricie jest na pewno więcej baraniny procentowo niż w tym Efesie, po drugie jak ktoś nie potrafi odróżnić dobrego smaku od sztucznego to inna sprawa :wink:

          Zamieszczone przez b707
          Moja siostra potrafi doszukać się w każdym mięsie żylastości.
          lubię dobre jedzenie ( zapraszam na roztocze, woj, lubelskie) i często mam okazje jadać baraninę,dziczyznę, sarninę, itp. i nie jestem osobą, której przeszkadzają jakieś tam żyłki itd, ale dzisiaj wyjątkowo to mięso żułem, tragedia :wink: , ( przynajmniej gołębie miały zajęcie)

          Z mojej strony odnośnie tego ,,super" kebaba to wszystko, ja osobiście nie polecam ze względów wyżej opisanych,

          PS. a i jeszcze jedno, stwierdziliśmy, że kebab za 9zł od kebaba za 13 zł niczym sie nie różni, to więc po co przepłacać :roll:

          pozdro dla wszystkich spragnionych prawdziwej baraniny
          ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
          Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

          Komentarz

          • fan
            Elegance
            • 2009
            • 760

            #30
            Obecnie powstaje mnostwo lokali z kebabem,wiekszosc robi kebaby z gotowych polproduktow tzn gotowe mieso,sosy,bulki itd czyli mowiac krotko gowno nie kebab.Dawno nie jadlem dobrego kebaba,ostatnio jak bylem w niemczech.Chcecie zjesc dobrego kebaba to musicie wybrac sie do prawdziwego tureckiego lokalu z kebabem.W Niemczech 99% kebabow jest ok,w PL maks 1%.Jak jestem w niemczech to w ciemno ide do "Turka" i biore kebab z frytkami,cebula i cacykami i jestem zadowolony a w PL dostajesz padline na plastikowym talerzu lub "styropianowym".Od jakiegos czasu nie jadlem dobrego kebaba w PL.p.s.Najlepsze jest to,ze w Niemczech taki sam zestaw z kebabem nie bedzie drozszy od tego z PL. :roll: Nigdy nie moglem tego zrozumiec.
            Respect All,Fear No One!

            Komentarz

            • shok
              RS
              • 2009
              • 2070
              • Octavia I (1U2)
              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

              #31
              Zamieszczone przez fan
              Obecnie powstaje mnostwo lokali z kebabem,wiekszosc robi kebaby z gotowych polproduktow tzn gotowe mieso,sosy,bulki itd czyli mowiac krotko gowno nie kebab.Dawno nie jadlem dobrego kebaba,ostatnio jak bylem w niemczech.Chcecie zjesc dobrego kebaba to musicie wybrac sie do prawdziwego tureckiego lokalu z kebabem.W Niemczech 99% kebabow jest ok,w PL maks 1%.Jak jestem w niemczech to w ciemno ide do "Turka" i biore kebab z frytkami,cebula i cacykami i jestem zadowolony a w PL dostajesz padline na plastikowym talerzu lub "styropianowym".Od jakiegos czasu nie jadlem dobrego kebaba w PL.p.s.Najlepsze jest to,ze w Niemczech taki sam zestaw z kebabem nie bedzie drozszy od tego z PL. :roll: Nigdy nie moglem tego zrozumiec.
              Racja w 100%
              Dodatkowo dodam ,że w Hiszpanii(bywam tam czasem u kolegi na odwiedzinach) za 5Euro jest mięso z kebaba,z boku extra ciepła bułka,sałatka+ cola 8) a za 4 euro mamy kebab który ciężko zjeść ze względu na wielkość.Tak więc też tego nie potrafię zrozumieć :roll:

              Komentarz

              • b707
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1272

                #32
                Zamieszczone przez mozgi
                po pierwsze w Amricie jest na pewno więcej baraniny procentowo niż w tym Efesie, po drugie jak ktoś nie potrafi odróżnić dobrego smaku od sztucznego to inna sprawa :wink:
                Wątpie by to akurat baraniny było więcej... Ale można wierzyć
                Adam

                Komentarz

                • szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

                  #33


                  to jak smakosze, baraninka, kurczaczek :?: :szeroki_usmiech :wink:
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

                  Komentarz

                  • loru
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 4286
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

                    #34
                    Zamieszczone przez szkoda
                    http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html

                    to jak smakosze, baraninka, kurczaczek :?: :szeroki_usmiech :wink:
                    smacznego, kurna a dziś u mnie w robocie jedli kebaba, bleeeeeeee
                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

                    Komentarz

                    • loyd
                      RS
                      • 2010
                      • 2342

                      #35
                      Jak to przeczytałem to ........ odrazu pomyslałem o tych wszytskich kebabach zjedzonych podczas powrotów z piątkowo - sobotnich imprez.

                      Masakra jakaś. Od dzisiaj tylko sieciówki. Może mało zdrowe, ale napewno zgodne z normami.

                      Komentarz

                      • djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

                        #36
                        loyd, napewno :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

                        Komentarz

                        • Jac_ek
                          RS
                          • 2009
                          • 1733

                          #37
                          Zamieszczone przez szkoda
                          to jak smakosze, baraninka, kurczaczek
                          ja zawsze biorę baraninkę na OSTRO :-) nic nie czuć poza "mocą" ;-). poza tym jak się ma sprawdzonego turka to nie ma problemu

                          A pradę rzecz biorąc to znacznie gorzej jest w fastfoodach prowadzonych przez polaków niż przez turków - bo jak by turek miał syf w budzie to od razu znalazł by się u niego sanepid ;-). Więc takie budy są na ogół dobrze przetrzepane ;-)
                          - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

                          Komentarz

                          • Ayu
                            RS
                            • 2009
                            • 4154

                            #38
                            mozgi, Amrit to shit pierwszej wody, parkuję czasem od tyłu tego przybytku na Kondratowicza i czasem widziałem jak wypakowują "baraninę" dostawcy.
                            Już lepiej wejść do Kefirka i zjeść dobrą zupę + schabowego za 15PLN.
                            Jeśli chodzi o "kebab" to dla mnie możliwie jest na ul. Zgoda i Balbinka w Al. Jerozolimskich 119.

                            Komentarz

                            • daneczek76
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 3642
                              • Toyota

                              #39
                              Zamieszczone przez djczas
                              szkoda, na cichej jest dobry kebab u pita ale to w Wadowicach
                              o to niedaleko Karmelickiej to jak będę u rodzinki to spróbuje.
                              [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

                              Komentarz

                              • szkoda
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 22543

                                #40
                                wiarygodność tefałenów jest jak zwykle porażająca :

                                :lol:
                                saport techniczny baj DGW
                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                była BXE '08 190kkm
                                no i nie ma :-)

                                Komentarz

                                Pracuję...